8.4.2014

Kyllä on taas vettä virrannut Kyrönjoessa sitten viime session. Onneksi aika menee nopeasti. Toivottavasti toipuminen menee yhtä nopeasti.

Eilen maanantaina oli viimeinen kerta sädehoitoa, 28 arkipäivää on nyt takana. Sytostaatit lopetettiin viikko sitten sekaisin olevien veriarvojen takia. Lähinnä kai trombosyytit ratkaisi asian, niitä ei päästetä alle tietyn lukeman. Kuvotus poistuu pikkuhiljaa. Hoitaja ja lääkäri kehoittavat syömään runsaasti ja monipuolisesti ja keräämään voimia leikkaukseen. Mitään ei kuitenkaan tee mieli, nyt on sekin koettu. Olen aina ihmetellyt ihmisiä, joilla ei ole ruokahalua, enää ei tarvitse miettiä, mitä se voi olla. Kun ei tee mieli, niin ei tee mieli. Lähes väkisin pitää neillä. Onkohan kroppa irtisanonut yhteistyösopimuksen, kun kohdellaan niin kaltoin. Myrkyt tuhoaa terveitä soluja siinä kuin sairaitakin. Sädetysalue on todella kipeä, kuin karrelle palanut. Särkylääkkeillä ja puuduttavilla salvoilla pääsee ihmisten ilmoille. Päälleppäin ei kukaan siis huomaa mitään, eikä arvaa kipeää oloa, jos ei kerro. Näitä ihania spontaaneja huomautuksia vain saa kuulla:”Oletpa sinä hyvän näköinen.” Odotusarvo on siis jotain ihan muuta. Hyvä näin. Nyt vaan odotellaan, että veriarvot palautuu kohdalleen ja kipeät paikat paranevat. Aamut on kaikkein vaikeimpia, mutta kun liikkeelle pääsee, niin sitten sujuu.

Toipumisaika on 5 – 8 viikkoa ja seuraava kutsu tulee suoraan kirurgille. Leikkaus siis lähenee vääjäämättömästi. Kamalaa. Kysyin lääkäriltä, mitä tekevät, jos kasvain on kadonnut. Vastaus oli, että joka tapauksessa leikataan, vasta patologi voi selvittää, onko syöpäsoluja jäljellä. Jos ei, niin hoito on onnistunut, ei siis niin, että olen parantunut. Eli ihmiset ei parane, sitä ollaan pitkäaikaissairaita vaikka oireita ei olisi. Tämä on nyt vähän kinkkinen juttu, tiedämmehän kymmenittäin ellei sadoittain tapauksia, jolloin Jumala on parantanut syövästä ja monesta muustakin ja sitähän tässä rukoillaan. Pysyvä avanne tulee kuitenkin kaikesta huolimatta. Pitää olla 100% varmuus, jos menee kieltäytymään leikkauksesta. Näitä mietin, mutta edelleen kaiken keskellä on syvä rauha ja hyvä mieli. Se on ainakin Jumalan antama ihme.

Ihme oli myös tänään. Ihanat enkelit Katri ja Mirjami kurvasivat pihaan ja aloittivat suursiivoiksen, hyvä kun en jalkoihin jäänyt. Tämä jos mikä on oikeaa käytännön kristillisyyttä. Kyllä on kiitollinen mieli. Nyt saa Pääsiäinenkin tulla piinaviikkoineen 🙂

Matin sairasloma loppui elen ja työt alkoi täysillä, taas tekee pyöreää päivää. Oli silmäleikkaus miten kurjaa tahansa, niin ainakin sai kuukauden levätä. Varmasti teki hyvää, sillä vielä on tiukka rupeama edessä. Kevättä pukkaa ja se on yhtä ihmeellistä kuin aina, nämä valoisat illat ja aamut ei lakka hämmästyttämästä, niin nopeasti taas muutos tulee, mutta eihän tässä ole kuin reilut kaksi kuukautta Juhannukseen ja sitten taas pimenee 😀

Advertisement

Yksi ajatus artikkelista “8.4.2014

  1. eija imppu

    Hei, Arja on kertonut sinulle minusta. Minulta poistettiin paksusuoli colitis vaurioiden vuoksi ja peräsuoli syövän vuoksi. Peräaukko voitiin jättää eli minulla on ohutsuolen loppuosasta rakennettu j-pussi. Minulla oli ohutsuoliavanne reilut 3 kuukautta ja muutaman kerran sidos petti ja avanteen ympäristö paloi rakkuloille, siihen auttoi metyylitioninium liuos (rakkuloiden päälle kun oli pakko heti ”liimata” pussi. Avanteen sulkemisen jälkeen uloste on edelleen vahvasti hapanta eli polttelee ihan kivasti. Aluksi rasvasin valkovaseliinilla ja sitten sain sairaalasta 3M Cavillon 3392E voidetta. Nyt iho on alkanut jo paremmin tottua väkevyyteen. Minä pääsin koko jutusta todella lyhyen kaavan mukaan; sinulla taitaa olla sen pisimmän kaavan mukaan. Sinulle tulee ilmeisesti paksusuoliavanne eli sen voi välillä ”teipata” kiinni, ohutsuoliavanteessa on aina pussi. Niin paljon kuin minä kammosin avannetta niin kuule kyllä sen kanssa elämä sujuu ihan hyvin. Paljon pahempiakin vaihtoehtoja on olemassa. Avanteessa oli hyviäkin puolia olemassa!
    Kerää voimia edessäolevaa varten. Jaksamista sinulle toivoo Eija

    Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s