26.03.2014

Matti paranee pikkuhiljaa, varovasti vielä kuitenkin pitää olla. Tänään vietiin yhdessä isomummi intervalliin ja hetimmiten piti Matin päästä kotiin lepäämään. Kyllä lääkarit vaan tiesivät, että tarvitaan kuukauden loma. On nämä ajoitukset vaan täydellistä johdatusta. Kun joskus on yritetty viikon yhteistä lomaa muutoin kuin kesällä, niin on Matin ollut todella vaikeaa järjestää opetukset ja saada harjoituksiin vetäjää. Ja hups, nyt on täsmällen yhtä aikaa Matin 4 viikkoa ja minun 5 viikkoa. Ensin Matti oli tosi huonona ja tuskin pystyi liikkumaan. Nyt kun Matti paranee, niin minä huononen. Koko ajan jompi kumpi on pystynyt kuskiksi ja hoitaan asioita. Ei tarvii kummankaan olla surkeena yksin kotona.

Vessasta on tullut todellinen kauhujen kammio. Sinne kun joutuu menemään, niin oikeasti voi sanoa: ”Antaa palaa”. Polte on sanoin kuvaamaton. Mikä siis neuvoksi? Maalaisjärki sanoo, että jos ei mene mitään sisään, niin ei tule mitään uloskaan. jess. Tänään lopetin syömisen, mutta minulle ei käy kuin mustalaisen hevoselle. Nestepaastoja on ollut ennenkin. Nyt saa proteiinjuomista ravinteita ja nektarit, mustikkasoppa ja piimä ovat herkkujuomia. nälkä on paras mauste mihin tahansa.

Tänään vietettiin koulussa Purim-juhlaa ja söivät  (minä en) juhlaan kuuluvia ”Haamanin korvia”.Pientä Miljaa näin yhteisellä kauppareisulla Julian kanssa. Elämä on puuhakasta ja mukavaa, vaikka elämä pyöriikin takapuolen ympärillä. On tämä aika nöyryyttävää, mutta tekee hyvää opetella nöyrtymään. Olisi kyllä ollut helpompi puhua mistä tahansa muusta kehon alueesta kuin tästä. Mutta eihän korva voi sanoa silmälle, en tarvitse sinua, eika jalka peräsuolelle, en tarvitse sinua. Kaikki kehon osat ovat tarpeellisia ja kaikilla on oma yhtä tärkeä tehtävänsä kokonaisuuden kannalta, joten annetaan palaa 🙂

Ylistys on paras ase kaikkeen. Ylistämällä lähtee itsesäälit, pelot ja masennukset. Voivat lennellä ympärillä, mutta eivät saa rakentaa pesää. Sielunviholliselle en sitä iloa anna, että veisi mielialani, sen pidän kyllä itse ja koholla. Kiittäkää joka tilassa, alan syvemmin ymmärtää sen merkityksen, se toimii.

Advertisement

2 ajatusta artikkelista “26.03.2014

 1. Sirpa

  Upeaa miten Iskä johtaa eläänne, upeaa vaikka asiat eivät ole upeita ei sinulla eikä Matilla.
  Ylistys on todella paras juttu ja miten se toimiikaan, kun mielessään alkaa ylistämään niin kohta jo suu aukeaa ja mieli sekä tunteet ovat jo mukana.
  Joskun on oma elämä ollu maassa, vaikka en minä mitää noin kovaa ole kokennu, niin muistan miten niikuin kuulin heikon äänen joka sanoi – kiittäkää joka tilassa, ajattelin ja taisin sanoa ääneenkin että – no ei tod kiitätä,
  kuulin jälleen – kiittäkää joka tilassa ei tilasta. Syvältä siununi syövereistä alkoi hiljainen ylistys mikä valtasi alaa ja tilanteet muuttuivat, minun ajatus maailmani sekä muiden.
  Eli jotenkin voin aavistaa mitä tarkoitat ❤
  Tulin juuri töistä ja aamusta pitäisi taas mennä, tulee lyhyt yön mutta tätähän tämä hoitotyö on.
  Saitko jo kirjeen? Olet Raija rakas siunattu ❤ isot HALIT

  Vastaa
 2. Hellevi

  Varpusparvien 😉 ympärillä olet saanut pyöritä. Toivotaan, että pikkupaasto auttaa tilannetta. Ylistys ja kiitos taitavat olla todellakin tärkeässä tehtävässä, kun on vaikeaa. Ei muuta kuin jaksamista edelleenkin ja Matille terveisiä

  Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s